De uitknop!

We staan de hele dag aan. Vanaf het moment dat we uit bed stappen staan we aan. Je bedenkt wat de planning is van die dag, wat je niet moet vergeten en misschien vragen je gezinsleden om hulp. Na 5 min is je hoofd al helemaal vol🤯

 

Hup, snel naar je werk, ook nog file. Pfieuw net op tijd op werk. Tijdens werk lekker druk bezig. Snel even eten in de pauze en alle berichtjes lezen, bijwerken en nog wat mailtjes versturen. De middag nog even werken, daarna snel sporten, wat boodschappen halen voor het eten. Bij thuiskomst snel eten maken. Na het eten nog even opruimen, wasje draaien en de spullen voor morgen klaarzetten….
Zo…. nog even tijd om te zitten. Nog even scrollen op je telefoon en het is alweer bedtijd.
He jammer, nu heb ik geen tijd gehad om even wat te lezen of naar buiten te gaan.
Je zoekt naar de uitknop om lekker te gaan slapen, maar die heb je nog niet gevonden.

We zijn vaak gejaagd en rennen door de dag heen. We staan niet even stil en nemen geen tijd om eens bewust te zijn van de omgeving en de dingen die we doen.
De uitknop vind je door op de dag bewust te zijn van wat je doet en wat je leuk vindt. Hierdoor rem je overdag af en toe af. Dit zorgt ervoor dat je rustig wordt en krijg je rust in je hoofd. 
Hierdoor ben je aan het eind van de dag niet moe en futloos, maar ben je rustig en ontspannen. De voorwaarden om lekker te slapen.

Maar wat vind je nou eigenlijk leuk?

Heel vaak stel ik de vraag: Wat vind je leuk om te doen?
Als fysiotherapeut krijg ik dan als snel het antwoord: Ja ik sport niet, maar beweeg wel.
Dat klopt, maar wat vind je leuk om te doen?
Daar weten veel mensen geen antwoord op. Regelmatig hoor ik terug dat deze vraag ze aan het denken heeft gezet. Een paar weken later komen ze terug met iets dat ze leuk vinden om te doen of de vraag om hulp om dit te ontdekken. 

Wanneer je doet wat je leuk vindt krijg je energie, heb je rust in je hoofd en tover je vanzelf een glimlach op je gezicht. Je leeft niet meer van weekend naar weekend, maar je hebt plezier in de dingen die je doet. (oké oké, ook dan mag je wel eens geen zin hebben).

Naast dat je doet wat je leuk vindt is het belangrijk dat je bewust wordt van kleine dingen die je helpen. Denk bijvoorbeeld is aan de eerste zonnestralen☀️ of de bloemen die weer gaan bloeien.💐 Maar ook aan de nieuwe dingen die je hebt geleerd of dat je toch bent gaan fietsen ondanks de regen.

Door je bewust te zijn van wat er gebeurd en wat je meemaakt, ben je ook veel bewuster van datgene wat je als fijn en prettig ervaart. De fijne dingen vallen ineens op en zo kom je tot de ontdekking wat je leuk vindt.

Soms is het lastig omdat het gejaagde gevoel dat je hebt ergens anders vandaan komt. Zoals je ademhaling of slechte slaap. Hierdoor merk je dat je geen rust heb om dit soort dingen te doen en neem je er geen tijd voor. Wanneer dit het geval is moet je daar eerst mee aan de slag. 

Bedenk voor jezelf eens wat je leuk vindt. Weet je dit niet zo goed? Kijk dan eens terug naar de afgelopen week en bedenk je wanneer je een glimlach op je gezicht kreeg of wanneer je een prettig gevoel kreeg. 

Heb je hier wat hulp bij nodig? 

Ik help je graag, dat tovert bij mij een glimlach op mijn gezicht! 

 

Wat vind jij leuk om te doen? Laat het me weten! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen