Goede gewoontes vs slechte gewoontes

Zou je ook wat minder lang willen scrollen? Dacht je nog heel even en zit je een half uur later nog steeds te scrollen? Of vind je het heerlijk om je favoriete serie te bingewatchen, maar kom je vervolgens niet meer van de bank? 

De hele dag komen we verleidingen tegen die ervoor zorgen dat we afgeleid worden van hetgeen we voor ogen hadden. Na het eten een boek lezen of een yogales doen. 

 

Vaak zijn de plannen er wel, maar puntje bij paaltje komt er niets van. Er was immers wat anders te doen. Dit resulteert in een negatief gevoel want nou is het weer niet gelukt om dat te doen. 

 

Heel herkenbaar. Ik wil altijd van alles, maar op het moment zelf heb ik genoeg excuses om iets wel of niet te doen. Ik ben moe en heb hard gewerkt. Ik ga even zitten en dan ga ik daarna sporten. Je raad het al… van dat sporten komt meestal niets…

 

Hoe kom je nou van die ‘’slechte’’ gewoontes af? Het gewoon niet meer doen is te makkelijk gezegd. Dat lukt vrij weinig mensen en is ook niet gewenst als je het mij vraagt.
Om van die slechte gewoontes af te komen is het makkelijker om het te vervangen door een goede gewoonte. 

 

Wil je minder snoepen? Ga een ommetje maken wanneer je hieraan denkt. Het hoeft maar 10 minuten te zijn. Je bent in beweging, weg van de verleiding en als je terugkomt denk je er niet meer aan. 

Wil je na het wakker worden direct opstaan i.p.v. snoozen? Zorg dat je wekker net te ver weg staat om hem vanuit je bed uit te zetten. Zo ben je er toch al uit en kan je de extra gewonnen tijd gebruiken hoe jij zou willen. Starten met een lekkere kop thee/ koffie, 10 min lezen of in je journal schrijven. 

Wil je i.p.v. scrollen een boek lezen? Ga dan na het eten eerst 10 min in je boek lezen en daarna scrollen. Zo start je met de goede gewoonte en weet je dat je daarna de ruimte hebt om te scrollen. 

 

Welke gewoonte zou jij willen veranderen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen