Eindelijk eens starten met die gezonde gewoonte

Wil jij ook:

  • meer bewegen…
  • meer lezen….
  • vaker naar buiten…
  • gezonder eten…
  • mediteren
  • meer ontspannen 

Maar lukt het steeds niet om te beginnen of het vol te houden? 

Dat is niet zo gek. Je weet wel dat je een keer moet beginnen, maar waarom stel je het steeds uit? Geen tijd gehad, er kwam iets tussen, er was iets belangrijkers te doen, het regende of je had gewoon even geen zin. De volgende keer dat je iemand ziet of hoort die dit wel heeft gedaan, voel je je weer schuldig en bedenk je dat je maandag echt gaat starten met die nieuwe gewoonte. 

Om ervoor te zorgen dat je die nieuwe gewoonte ook daadwerkelijk gaat uitvoeren is het goed om met een paar dingen rekening te houden. 

Kies iets dat bij je past. Vind jij het fijn om buiten te zijn, maar doe je dit te weinig. Dan is een wandeling in de ochtend een fijne nieuwe gewoonte bijvoorbeeld. Ben je iemand die liever rustig aan start en 10 min in een boek wil lezen, ga dat dan doen! Aan beide zitten voordelen, niet is goed of fout. Start daar waar jij het beste gevoel van krijgt. Er moet voldoende motivatie zijn om er ook echt iets mee te doen. 

Neem even de tijd om te bedenken vanaf wanneer je hiermee gaat starten, op welk tijdstip en waar. Wil je op werkdagen 10 min naar buiten. Bedenk dan wanneer je dit gaat doen. Bijvoorbeeld: Als ik op mijn werk aankom dan ga ik eerst 10 min wandelen voor ik naar binnen ga.
Zo ben ik ook gestart met de ochtend wandeling. Ik kan ervoor kiezen om 15 min later weg te gaan en in de file te staan, of ik ga op tijd weg zodat ik nog even een ommetje kan maken voor ik de dag start. Ik vind het heerlijk. Even naar buiten ( ja ook met regen), bewegen en tegelijkertijd een meditatie of een podcast luisteren. Als je het mij vraagt kan de dag niet beter beginnen!

Ben je een echte schrijver/planner noteer dit dan. Sowieso is het inplannen een fijne manier om een nieuwe gewoonte te starten.
Wanneer je een 10 min wil wandelen voor je start met werken, maar je komt precies op tijd aan is hier geen tijd meer voor. 

Zorg ervoor dat het haalbaar is. Elke dag een uur buiten wandelen is mogelijk, maar wat doe je wanneer het echt heeeeel slecht weer is en je geen zin hebt om naar buiten te gaan. Bedenk een plan B of geef jezelf de ruimte om 3x per week hiermee te starten. 

Zo houd je het leuk en krijg je een positieve ervaring. Zo krijg je de smaak te pakken en ga je ineens meer nieuwe dingen proberen.

Dus….

Start klein, plan in en ga ervoor!

PS: Het is toch heerlijk om je dag te starten met dit soort heerlijke plaatjes?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen