HappiLife op vakantie!

Vakantie en voeding

De vakanties zijn begonnen, de zon laat nog een beetje op zich wachten, maarrrr

Hoe blijf je fit en energiek tijdens je vakantie? Hoe voorkom je dat je na je vakantie voor je gevoel weer de teugels moet aantrekken omdat je, je volkomen hebt laten gaan? 

 

Lekker veel uit eten, borrels en feestjes zorgen bij sommige van ons ook voor veel stress. Moet ik dan een ‘’gezonde’’ keuze maken of zal ik dit etentje nou wel doen? Of laat ik alle remmen los en na de vakantie ben ik weer streng? 

 

Dit is helemaal nergens voor nodig. Een borrel of een etentje betekent niet dat je de hele geen bewuste keuzes meer kan maken of altijd maar salade moet kiezen in dat leuke restaurant. 

Zorg ervoor dat je door de dag heen de keuzes maakt waar jij energie van krijgt en waar je, je goed bij voelt. Als je lekker uit eten gaat, kies dan vooral waar je trek in hebt. Zo voorkom je dat je smaakhonger niet gestild is en dat je gaat snaaien. 

Kies datgene wat je lekker vindt en geniet ervan zonder schuldgevoel. Je broek past morgen echt nog dicht en je komt er niet ineens 5 kg van aan. 

 

Wees je ervan bewust dat je niet alles op hoeft te eten als je genoeg hebt gehad. Vol = vol, het wordt daarna toch alleen maar minder lekker. 

 

Zelf ben ik net terug van een fijne vakantie in Italië waar ik de lekkere croissants pistachio, ijsjes en cannoli echt niet kon laten staan, maar verder at ik een heerlijke salade of een maaltijd met veel groente. Gewoon omdat ik daar behoefte aan had. Zo zorgde ik wel voor de juiste energie om een berg op te fietsen! 

 

Fijne vakantie! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen