Lekker slapen tijdens je vakantie?!?

Lekker lang op een terrasje hangen, gezellig bij kletsen met die vriend/vriendin of een leuk feestje. Het kan allemaal. Je laat je ritme wat los en dat is helemaal prima, het is tenslotte vakantie. 

Maar ben je gewoon lekker thuis en merk je dat je behoefte hebt om naar bed te gaan? Ga dan gewoon naar bed (vaak is dit rond je normale bedtijd). 

We zijn vaak geneigd om langer op te blijven omdat het vakantie is en je morgen kan uitslapen. Je lichaam en je brein moeten ook wennen aan dat nieuwe ritme of aan het loslaten van een ritme.

Wanneer je later naar bed gaat, kan je merken dat het lastiger is om in slaap te vallen. Je ligt vervolgens lang wakker en blijft lekker lang liggen de volgende ochtend. Je hebt immers slecht geslapen vannacht. 

Hierdoor kan het zijn dat je moe en futloos bent. Je hebt slecht geslapen, maar ook nog eens het moment gemist dat je lichaam actief wordt en zorgt dat je goed wakker wordt. 

Sta op wanneer je wakker wordt in de ochtend en geniet van de zon, de rust of een heerlijke wandeling. Je hebt de hele dag nog voor je! Zonde om in bed te blijven hangen.

 

Als je 2-3 weken vakantie hebt en je gooit je hele ritme om heb je het in de eerste werkweek extra lastig. Nadat je weer aan de slag moet is het ook nog eens lastig uit bed komen omdat je wekker ineens weer vroeg staat en je lichaam zich net heeft aangepast aan het uitslapen. 

 

Wil je na je vakantie lekker starten, maar heb je ook je hele ritme omgegooid tijdens je vakantie? Herstel dit dan alvast een dag of 3 voor je weer gaat starten. Zo geef je jezelf weer even de tijd om te wennen aan het ritme. Slaap lekker!

 

Ps: geen zin om die laatste paar dagen weer je ritme op te bouwen? Geen probleem, maar houd er rekening mee dat je wat vermoeider start!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen