Hoe houd je dat vol?

Vaak vragen mensen hoe ik een ‘’gezonde leefstijl” vol houd.

Niet, is altijd mijn antwoord. Het is voor mij geen volhouden en vooral geen leefstijl. Ik volg geen dieet en ik ontzeg mezelf niets.

Ik voel me goed bij de manier hoe ik leef en ik ben nog nooit zo fit geweest. Waarom zou ik dan iets moeten volhouden?

Regelmatig hoor ik: Heb je weer wat gezonds mee?

De mensen om mij heen denken dat alles wat ik eet gezond is. Zo ook speculoos. Dit eet ik regelmatig. Een klein beetje bij mijn lunch bijvoorbeeld. Doordat ik dat regelmatig at kreeg ik de vraag of dit gezonder was dan pindakaas, hoeveel suiker er in zit en werd de ingrediënten lijst bekeken.

Een leuk tafereel om te aanschouwen.

Bij de rest van wat er op tafel staat vraagt niemand zich af wat erin zit en of het gezond is of niet, het wordt gewoon gegeten.

We bestempelen regelmatig producten met gezond of ongezond. Hierdoor ontzeggen veel mensen zich een hoop. Pizza is voor het weekend en taart kan je niet te vaak eten. Of; Ik heb de hele week gezond gegeten dus nu mag ik wel een patatje.

Dit is nergens voor nodig en het zorgt voor het bekende jojo effect. Doordat je bepaalde producten uit je eetpatroon verwijderd en het labelt als ” ongezond”, krijg je na een tijdje enorme cravings ernaar. 

Word je eens bewust wat voeding voor je doet. Hoeveel energie heb je door de dag heen als je in het weekend lekker alle remmen los laat? Voel je, je dan fit en energiek of heb je zin om op de bank te hangen…

Is het dat laatste? Dit komt vaak niet door de drukke werkweek, maar gewoon door wat je eet en drinkt!

Wees eens bewust van hoe je, je voelt als je voedzame producten eet (datgene wat je bestempeld als gezond😄). Heb je dan ook zin om op de bank te hangen of wil je dan lekker wat gaan doen?

Wanneer je bewust bent van de invloed van voeding op je energie level hoef je niet iets vol te houden. Je maakt gewoon een bewuste keuze over hoe je, je wilt voelen.

Kan je dan nooit een lekkere pizza eten en je fit voelen? Jawel hoor, zolang je daar omheen kiest voor energieke voeding heb je er niet zoveel last van.

Ontzeg jezelf niets en wees bewust van wat je eet, dan blijven de cravings uit! 

Waar krijg jij energie van?

Ps; ik schrijf dit vanuit een koffietentje met een heerlijke special koffie, inclusief een grote toef slagroom en mijn lievelingskoekje.

                                                       

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen