Hoe ik zonder weten mijn eigen klachten verhielp

buikklachten, darmklachten, voeding, leefstijl, vitaliteit, fysiotherapie

Hoe een cursus mijn eigen klachten verhielp

2 jaar geleden ontdekte ik een zwelling in mijn onderbuik. Een plek waar je als vrouw geen rare dingen wil ontdekken.

De huisarts wist niet wat het was en mijn collega fysiotherapeuten vonden het ook een gekke plek. Om uit te sluiten dat er iets verkeerds was, zijn er verschillende onderzoeken gedaan. Hier kwam echter niets uit. Keer op keer was het antwoord….oh ja dat is wel een gekke plek inderdaad.

Inmiddels waren we al een jaar verder en kreeg ik steeds meer pijn in mijn buik die met vlagen kwam opzetten. Uiteindelijk kwamen hier ook rugklachten bij.

Fysio behandelingen hielpen, maar de verlichting was van korte duur.

Gezien mijn agenda op dat moment besloot ik om te stoppen met de behandeling. Ik was immers mijn lichaam compleet aan het uitputten. Mijn week bestond uit werken, stage lopen, studeren met de bijbehorende toetsen en ook nog een cursus tussendoor. Gezien ik ontspanning haalde uitstorten bleef ik wel 3-5x per week sporten.

De behandelingen gaven verlichting op de korte termijn, maar ik miste een structurele oplossing. Een deel van die oplossing was ik zelf natuurlijk. Hoe had ik bedacht dat dit gezond was?!?

Weer een tijd later had ik mijn studie afgerond en was ik gestart bij een nieuwe praktijk. Dit zorgde voor rust, leuke dingen doen en ontspanning.
De pijn bleef echter bestaan. Uiteindelijk ging ik naar de osteopaat die de oplossing voor mijn rugklachten had.

Mijn buikklachten waren echter nog steeds aanwezig. Wel in mindere maten, maarja die zwelling zorgde toch voor zorgen. Toch maar weer de malle molen in en een darm onderzoek stond op de planning.

Voor dit onderzoek moest ik een bepaald dieet volgen waarbij ik vooral vaker kleine porties en licht verteerbaar voedsel moest eten.

Compleet het tegenovergestelde van wat ik gewend was.

Ondertussen had ik namelijk de 6 domeinen cursus van Timo Hans gevolgd waarbij ik meer kennis en inzicht kreeg in de werking van het immuunsysteem. Hierop had ik mijn voedingspatroon nog verder aangepast.

Tijdens het volgen van het dieet kreeg ik steeds meer klachten. Gelukkig kwam er niets uit het darmonderzoek en kon ik mijn voedingspatroon weer oppakken.

Binnen een week waren de pijnklachten weer weg en bleef alleen de zwelling over.

Nu een paar maanden verder heb ik de controle over mijn klachten. Steeds als ik buiten mijn normale voedingspatroon eet, krijg ik weer even last. Niet erg, maar de pijn zit er.

Eet ik dan zo bijzonder? Nee, ik eet van alles en ga geregeld uit eten. Wanneer ik door hoe de dag verloopt wat vaker eet of weinig voedzaam eet, krijg ik klachten.

Zelf dacht ik lange tijd dat ik gewoon roofbouw pleegde om mijn lichaam. Ik was immers druk, de onderzoeken waren goed en ik at gezond. Daarnaast hielpen de fysio behandelingen tijdelijk…Dan zal het wel iets met mijn rug of spieren zijn toch?

Echter, het lag aan het aantal keer dat ik at….

Ik ben super blij dat ik de cursus heb gevolgd. Nu kan ik mijn klanten nog beter helpen, maar het leukste… ik ben zelf ook klachten vrij.

Herken jij jezelf hierin of heb jij langdurige klachten waar nog steeds geen oplossing voor is? Let me know!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen