Rugpijn, dat hoort gewoon bij moeder zijn

back pain, pain, back-7169762.jpg

Last van mijn rug, maar dat zal er wel bij horen. 

Elke week hoor ik meerdere moeders zeggen: ja, maar die pijn hoort er nou eenmaal bij. Daar heeft elke vrouw of moeder last van… Het wordt erger rond mijn menstruatie dus het zal er wel bij horen. 

Ik vind het zo frustrerend dat we denken dat klachten hebben gewoon maar bij het leven hoort. Dat het bij het vrouw zijn hoort en dat het oké is om als moeder pijntjes en weinig energie te hebben. 

Nee, rugklachten horen niet bij vrouw of moeder zijn
Nee, je hoort niet elke dag last te hebben van een stijve nek en schouders
Nee, je hoort niet wekelijks hoofdpijn te hebben
Nee, je hoort niet slecht te slapen
Nee, je hoort niet futloos te zijn

Omdat anderen er last van hebben is het nog niet zo dat jij je er maar bij neer moet leggen. 

Ook jij, als vrouw, als moeder kan energiek en klachten vrij zijn! 

Door goed voor jezelf te zorgen vanuit de basis kan je deze klachten verminderen of verhelpen. 

Is dit altijd makkelijk? Nee, zeker niet. Is het onmogelijk? Nee, absoluut niet. Kan ook jij dit? Zeker weten! 

Ik hoor je denken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moest eens weten hoe druk ik het heb met die kids en werk… Natuurlijk zijn er verschillende redenen waardoor je klachten kan ervaren. Of waarom het maar niet wil lukken om uit die vicieuze cirkel te komen.

Als moeder heb je veel dingen die gebeuren moeten, waar je voor moet zorgen, waardoor je weinig tijd over hebt om goed voor jezelf te zorgen. 

Je kind slaapt niet goed door waardoor je constant wakker wordt of je weet niet waar je de tijd en energie vandaan moet halen om te gaan sporten. Als de kinderen eindelijk op bed liggen heb je geen energie meer om ook nog wat oefeningen te gaan doen of een boek te lezen. 

En ja, als je om je heen vraagt lopen veel moeders tegen hetzelfde aan dus het zal er wel bij horen, niet zeuren. 

Jammer genoeg zie ik heel veel moeders in de praktijk die met klachten lopen die niet nodig zijn. Ze hebben al jaren een slaapprobleem, rugklachten of constant maar nekpijn. Ze komen bij mij voor de oplossing van die klachten. Vaak zijn deze klachten ontstaan omdat ze constant aan staan en voor iedereen zorgen behalve voor zichzelf.
Wanneer ik dit in kaart breng en bespreekbaar maak dan krijg ik vaak de vraag of ik kinderen heb. Mijn reactie: Nee, die heb ik niet. Wel heb ik al zoveel moeders van hun klachten afgeholpen dat ik vanuit mijn kennis en ervaring wel een passende oplossing kan bieden door te kijken naar de mogelijkheden. 

Je hoeft echt niet dagen naar de sauna te gaan of op vakantie om voor jezelf te zorgen. Juist de bewustwording van die kleine dingen kunnen al genoeg zijn om de basis weer op orde te krijgen. 

Wanneer jij genoeg energie hebt voor de hele dag door bijvoorbeeld voedzaam te eten of 5 min een ademhalingsoefening te doen voor het slapen. Krijg je vanzelf energie om voor jezelf te zorgen en dan is die berg ineens veel kleiner. 

Ben je chauffeur voor de kids naar zwemles of sport? Gebruik je wachttijd dan om een wandeling te maken, een boek te lezen of simpel weg naar je kind te kijken en je telefoon weg te leggen. Dit zorgt er al voor dat je even op laad voor je weer door moet naar je volgende afspraak. 

Zo voorkom je dat je lichaam gaat schreeuwen om aandacht (lees: klachten ontwikkelen) en je elke week bij de fysio zit vanwege pijn.

Bedenk je eens wat je met die tijd zou kunnen doen? 

Ik help je graag met het op orde krijgen van je basis door kleine aanpassingen zodat jij weer energie hebt voor de hele dag! 

PS: zullen we stoppen met dit soort klachten goed te praten omdat het erbij zou horen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen